Amazon Kindle ja Sony Reader

Elektronisesta paperista ja kannettavista sähköisistä lukijoista (portable readers) on puhuttu kauan. Mutta nyt alkaa tapahtua.  Amazonin Kindle on jo saavuttanut  huomattavaa suosiota. Kindlen kautta voi ladata ja lukea langattomasti tiedotteita, sanoma- ja aikakausilehtiä ja vaikkapa blogeja kutakin omalla hinnallaan. Pääkilpailija näyttäisi olevan Sony Reader.

Kehityksen suunta vaikuttaa selvältä, vaikka on erittäin vaikea ennakoida millaisiin päätelaitteisiin/lukijoihin lähitulevaisuudessa päädytään.

PS. Lue myös uusin blogikirjoitus aiheesta: Kirja – mennyttä teknologiaa? (27.10.2009)

Mainokset

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Amazon Kindle ja Sony Reader”

  1. Rauno Kuusisto Says:

    Jännittävä värkki, joka antaa mahdollisuuden päästä kirjamaiseen tietoon käsiksi ilman sitoutumista fyysiseen arkistoon tai aikaan ja paikkaan. Tässä suhteessa tulevaisuuden väline. Kaksi seikkaa voivat kuitenkin olla hidasteita tai ainakin haasteita. Toinen on hinnoittelu ja palvelukonsepti, jossa pitää löytää sellainen tolkku, joka antaa reaalisen mahdollisuuden saada juuri oikeaa tietoa ilman tarvetta hankkia turhaa. Toinen on laitteen kyvyttömyys olla kokonainen tai universaali valitun kohteen suhteen. Laite näyttää kerralla puoli kirjan sivua ollen siis metafyyisellä tasolla tarkasteltuna partikulaaria tukeva. Romskussa rittää tämä, mutta entäpä kompleksisen systeemin hahmottaminen? Siinä tarvitaan kokonaishahmon tunnistamiseksi hahmon eri piirteiden perseptio sellaisen aikamäärän kuluessa, jonka sisällä havaitsija kykenee rakentamaan ajatuksissaan konnektiot osien suhteen. Tässä perinteinen media on vielä tavattoman ylivoimainen tarjotessaan mahdollisuuden tarkastella monia asiaan liittyviä, toisistaan poikkeavia ilmiöitä yhtä aikaa samassa tilassa.

  2. Jari Kaivo-oja Says:

    Olen samaa mieltä Rauno Kuusiston kanssa hidasteista. Uskoisin, että tämäkin innovaatio löytää aikaa myöten markkinansa. Sanoma- ja aikakausilehdistö on tässä mielessä uusien haasteiden edessä. Postiluukku on edelleen kiva olla olemassa, mutta myös uusia joustavampia jakelukanavia tarvitaan.

  3. Hartti Lehtimäki Says:

    Huomasin pikku-uutisen kirjojen lukulaitteista macmaa-sivustolla. Applen iPhone näyttää soveltuvan (tällä hetkellä) mitä moninaisimpiin tehtäviin omien ohjelmistojen sekä kehittäjien tekemien ilmais- ja halpojen ohjelmien avulla. Tässi linkki uutiseen: http://macmaa.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: