Amazon Kindle 2

Amazon Kindle 2 on heti ilmestyttyään saanut paljon huomiota. Sen ominaisuudet ovat parantuneet ja eteenpäin on menty myös tyylillisesti.
Näppäimistö on muotoilultaan tyylipuhdas ja laite ohut. Mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa sähköpostia lisää käytettävyyttä. Kahden gigan muistiin mahtuu 1500 kirjaa. Nyt saatavilla on Amazonin 240.000 kirjaa sekä mahdollisuus lukea useita sanomalehtiä. Amazonin johtaja Jeff Bezos on hehkuttanut, että heidän visionsa on kaikkien ikinä painettujen kirjojen saatavuus ja minkä tahansa kirjan imurointi alle 60 sekunnissa.

Kindellä on kilpailijansa (esimerkiksi Sony Reader) ja meneillään on monessa eri suunnassa tehtävää kehitystyötä. Näin ollen on vaikea ennakoida, minkä tyyppinen päätelaite vie voiton. Todennäköisesti kulttuurinen ja teknologinen evoluutio tuottaa useita kilpailevia lähestymistapoja.

Toisaalta nyt on selkesti havaittavissa sanomalehtien maailmanlaajuinen kriisi. Tuoreimmat uutiset löytyvät netistä. Lukijoiden lisäksi nyt myös ilmoitustuloja alkaa valua ilmaisille nettilehdille.

Kirjojen ja paperisten lehtien kuolemasta on puhuttu niin pitkään, että tällainen puhe on lähes menettänyt uskottavuutensa ja merkityksensä. Pidemmällä aikavälillä suuntaus on kuitenkin selvä. Nykyisenlaisen paperin käyttö lehdissä ja kirjoissa tulee näkemykseni mukaan (lähitulevaisuudessa) jatkuvasti vähenemään.

PS. Lue myös uusin blogikirjoitus aiheesta: Kirja – mennyttä teknologiaa? (27.10.2009)

Mainokset

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Amazon Kindle 2”

  1. Heikki Says:

    Näyttää hyvin uskottavalta, että tuon tyyppiset laitteet tulevat suurelta osaltaan korvaamaan kirjat, lehdet jne. Kun uudet polvet kasvavat näihin, vanhat ”paperikäyttöliittymät” kadonnevat kokonaan.

    • Jari Koskinen Says:

      Olisipa hauskaa päästä kärpäsenä kattoon seuraamaan nyt viisi vuotiaan poikani elämää 60-70 vuoden päästä. Voi hyvin olla, että tuolloin nykymuotoiset kirjat ovat lähinnä kiinnostavia historiallisia kuriositeettejä. Oma kotini pursuaa erilaisia opuksia, sillä olen auttamaton kirjafriikki. Näin ollen ajatus nykyisenlaisten kirjojen sukupuuttoon kuolemisesta ei tunnu kovin mukavalta. Minusta kirjahyllyjeni kirjat tuntuvat mukavalta sekä käyttöliittyminä että esineinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: