Wired -lehden iPad-sovellus

Tehkäämme kurkistus paperilehden tulevaisuuteen. Wired -lehden iPad -sovelluksen esittely antaa siihen hyvän mahdollisuuden. Wired on työskennellyt yhdessä Adoben kanssa luodakseen interaktiivisen ja paljon liikkuvaa kuvaa sisältävän version paperilehdestään (paperinen lehti tulee kulkemaan rinnalla vielä hyvä aikaa). Videossa kiinnostavaa on muun muassa se, miten voit pyrittää mainoksen tuotetta (esimerkkitapauksessa auto) ympäri ja tarkastella sitä eri suunnista. Wired haluaa pitää kiinni journalisminsa tasosta samalla kun he panostavat liikkuvaan grafiikkaan ja videomuotoisiin sisältöihin.

Olen tässä blogissa puhunut muuntuvista viestinnällisistä identiteeteistä. Wired -esimerkki antaa aavistuksen siitä, kuinka tulevaisuudessa on mahdollista personoida lehdestä oman näköisensä. Haluttaessa lukijalle voidaan antaa mahdollisuus valita erilaisista tyylillisistä ratkaisuista itselleen sopivin (ja silti pitää hallinnassa julkaisun etukäteen suunniteltu veistinnällinen identiteetti).

Wired -esimerkki on kiinnostava myös juuri käynnistyneen ServiceD -hankkeen näkökulmasta (ks.edelliset blogikirjoitukset ja http://liikkuvakoulu.wordpress.com/). Tuossa projektissa tutkimme muotoilun ja siihen liittyvien alojen osaamisen evoluutiota. Teknologinen konvergenssi ja tässä blogissa esitellyt (myös ubiikkiyhteiskuntaan liittyvät) kehitysypolut vaikuttavat ratkaisevasti muotoilun osaamisen kehittämisen haasteisiin.

Käy katsomassa video:
http://www.wired.com/epicenter/2010/02/the-wired-ipad-app-a-video-demonstration/

Lue myös edellinen blogikirjoitukseni: 3D -hologrammikuvia palvelumuotoilun tueksi

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , ,

2 vastausta to “Wired -lehden iPad-sovellus”

  1. peteer Says:

    Testasin eilen sitä aiemmassa postauksessasi vinkkaamaasi uutta BBC:n sivua. Tuntuu käytännölliseltä. Mukava ja ystävällinen lähtökohta tehdä sivusta pitkälti käyttäjän kustomoitavissa oleva. Kun vielä iso osa sisällöistä vaihtuu ilmeisen nopeasti, kokonaisuus muuttuu ja elää kiinnostavasti.

    Kävi mielessä yksi tekninen pikkujuttu. Mihinköhän se perustuu, että käyttäjä voi tallentaa haluamansa uutiskokonaisuuden profiilin? Jos se perustuu cookieisiin, ko. profiili ei tallennu, jos käyttäjä ei erikseen määrittele nimenomaan BBC:n sivun cookieita tallennettavaksi. Silloin jokaisella erillisellä kerralla mennessä sivulle, täytyy tehdä profilointi uudestaan. – En ehtinyt testata asiaa.

    • Jari Koskinen Says:

      En osaa sanoa, mihin teknisesti perustuu. Mutta olen räätälöinyt sivun mieleisekseni: seuraan vain niitä aihepiirejä, jotka kiinnostavat. Jos muuten törmäät vastaaviin hyviin esimerkkeihin, vinkkaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: